Μπεκρή μεζέ

Μπεκρή μεζέ - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 8
  • Average: 3.5 (4 votes)

Υλικά

  • 2 κιλά μοσχάρι ψαχνό
  • 3 κτ.σ βούτυρο
  • 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο δάφνης
  • 1 κτ.γ κανέλλα
  • 1 κτ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1/2 κτ.γ μπαχάρι
  • Ρίγανη
  • 2 1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
  • 1 1/2 κτ.σ. ντοματούλες
  • 3 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.
  2. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
  3. Προσθέτουμε το κρέας και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ,
  5. τα ντοματάκια και τον μαϊντανό.
  6. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
  7. Καλή όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις..Όλοι κάποτε έχουμε φάει μπεκρή μεζέ με ωραία παρεούλα και κρασάκι.!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα