Μπεκρή μεζέ
Υλικά
- 2 κιλά μοσχάρι ψαχνό
- 3 κτ.σ βούτυρο
- 3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 φύλλο δάφνης
- 1 κτ.γ κανέλλα
- 1 κτ.γ φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1/2 κτ.γ μπαχάρι
- Ρίγανη
- 2 1/2 φλ.τσ. κόκκινο κρασί
- 1 1/2 κτ.σ. ντοματούλες
- 3 ντομάτες ή 1 κουτί ντοματάκια
- Μαϊντανός ψιλοκομμένος
- Αλάτι - πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε το κρέας και το κόβουμε σε μεσαία κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι.
- Προσθέτουμε το κρέας και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα.
- Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τον πελτέ,
- τα ντοματάκια και τον μαϊντανό.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 45 λεπτά περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Καλή όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Δεν χρειάζονται πολλές εξηγήσεις..Όλοι κάποτε έχουμε φάει μπεκρή μεζέ με ωραία παρεούλα και κρασάκι.!