Μοσχάρι με λαχανικά
Σας παρουσιάζουμε μια παραλλαγή της συνταγής για μοσχάρι κοκκινιστό, με καρότα, πατάτες και αρακά. Με αυτό το μοσχάρι κοκκινιστό τα παιδιά σας θα αγαπήσουν τον αρακά!
Υλικά
- 1 1/2 κιλό μοσχάρι
- 1/2 φλυτζ. λάδι
- 1/2 φλυτζ. κρασί
- 1 κρεμμύδι
- αλάτι, πιπέρι
- 4 καρότα
- 4 πατάτες
- 250 γρ. αρακάς
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε μία κατσαρόλα το μισό βούτυρο για να κάψει.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι και ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει.
- Προσθέτουμε το κρέας ανακατεύοντας το σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε νερό, ώστε να σκεπαστεί το κρέας. Ψήνουμε 2 1/2 ώρες περίπου.
- Εν τω μεταξύ κόβουμε τις πατάτες, το σέλινο και τα καρότα σε μικρά κομμάτια.
- Βάζουμε σε μία άλλη κατσαρόλα όλα τα λαχανικά και όταν βράσουν τα στραγγίζουμε.
- Βάζουμε σε ένα τηγάνι το υπόλοιπο βούτυρο και όταν κάψει, προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά στο κρέας και αφήνουμε να πάρει μία βράση.
- Καλή όρεξη!