Μοσχάρι κοκκινιστό με ξινό τραχανά
Μια συνταγή για τραχανά κοκκινιστό με μοσχάρι! Μια ωραία ιδέα για να συνοδεύσουμε το μαγειρευτό μας κοκκινιστό μοσχαράκι!
Υλικά
- 1200 γραμμ. μοσχάρι σε κομμάτια
- (κατά προτίμηση σπάλα)
- 300 γραμμ. τραχανάς αλευριού ξινός
- 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
- 70ml ελαιόλαδο
- 1 ξυλάκι κανέλας
- 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
- 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
- φύλλα από 1/3 μάτσου δυόσμο
- 2 κ. σούπας δεντρολίβανο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο μαζί με το κρέας και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά (και λίγο παραπάνω) μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις μεριές.
- Προσθέτουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τον πελτέ και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε 600ml νερό και ανακατεύουμε, αφήνοντας το κρέας να βράσει για άλλα 50 λεπτά (ελέγχουμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα).
- Ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσει ο τραχανάς.
- Αν θέλει και άλλο λίγο βράσιμο, προσθέτουμε και άλλο νερό και αφήνουμε να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά.
- Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο ή δεντρολίβανο.