Μοσχάρι κοκκινιστό με ξινό τραχανά

Μοσχάρι κοκκινιστό με ξινό τραχανά

Μια συνταγή για τραχανά κοκκινιστό με μοσχάρι! Μια ωραία ιδέα για να συνοδεύσουμε το μαγειρευτό μας κοκκινιστό μοσχαράκι!

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.8 (5 votes)

Υλικά

  • 1200 γραμμ. μοσχάρι σε κομμάτια
  • (κατά προτίμηση σπάλα)
  • 300 γραμμ. τραχανάς αλευριού ξινός
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 2 κ. σούπας ντοματοπελτές
  • 70ml ελαιόλαδο
  • 1 ξυλάκι κανέλας
  • 1/2 κ. γλυκού μοσχοκάρυδο σε σκόνη
  • 1 κ. γλυκού κόκκινο πιπέρι σε σκόνη
  • φύλλα από 1/3 μάτσου δυόσμο
  • 2 κ. σούπας δεντρολίβανο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σωτάρουμε σε μέτρια φωτιά το ελαιόλαδο μαζί με το κρέας και τα κρεμμύδια για 5 λεπτά (και λίγο παραπάνω) μέχρι να μαλακώσει και να πάρει λίγο χρώμα από όλες τις μεριές.
  2. Προσθέτουμε την κανέλλα, το μοσχοκάρυδο, τον πελτέ και συνεχίζουμε ανακατεύοντας για άλλο 1 λεπτό.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε 600ml νερό και ανακατεύουμε, αφήνοντας το κρέας να βράσει για άλλα 50 λεπτά (ελέγχουμε ότι το κρέας έχει μαλακώσει, αλλιώς βράζουμε λίγο ακόμα).
  4. Ρίχνουμε τον τραχανά μαζί με αλατοπίπερο και βράζουμε για 10 λεπτά περίπου μέχρι να απορροφηθούν τα πολλά υγρά και να μαλακώσει ο τραχανάς.
  5. Αν θέλει και άλλο λίγο βράσιμο, προσθέτουμε και άλλο νερό και αφήνουμε να βράσει για άλλα 2-3 λεπτά.
  6. Σερβίρουμε με λίγο δυόσμο ή δεντρολίβανο.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα