Μακαρόνι βίδες με χορταρικά
Υλικά
- 1/2 κιλό μακαρόνι κοφτό (της αρεσκείας σας)
- 3-4 καρότα κομμένα μακρόστενα (ζουλιέν)
- 200 γρ.σέλινο κομμένο μακρόστενα (ζουλιέν)
- 2 πράσα μέτρια κομμένα μακρόστενα (ζουλιέν)
- αλάτι-πιπέρι
- μαϊντανός - άνηθος ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
- 200 γραμ. βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε το μακαρονάκι (βίδες ή κοχύλι ή οτιδήποτε της αρεσκείας σας) σε αλατισμένο νερό, για 15 λεπτά.
- Το στραγγίζετε, το κρυώνετε με νερό και το βάζετε στην κατσαρόλα με 100 γραμμάρια βούτυρο.
- Στη συνέχεια με το υπόλοιπο βούτυρο, σωτάρετε τα χορταρικά-σέλινο, πράσα, το μαϊντανό, τον άνηθο, τα καρότα- προσθέτετε ένα φλιτζάνι τσαγιού νερό και τα αφήνετε να βράσουν 15 λεπτά ακόμη.
- Στη συνέχεια σερβίρετε τα ζυμαρικά με τριμμένη παρμεζάνα και τα περιχύνουμε τη σάλτσα χορταρικών.
Σημειώσεις συνταγής
Για αισθητικά καλύτερο αποτέλεσμα στο πιάτο σας, προτιμήστε
χρωματιστές βίδες ή κοχύλια.