Λουκάνικα με χρωματιστές πιπεριές
Μια πολύ χρωματιστή και πικάντικη συνταγή για λουκάνικα αλά σπετζοφάϊ. Η συνταγή αυτή έχει αρκετές διαφοροποιήσεις που δίνουν έξτρα νοστιμιά στα χωριάτικα λουκάνικα.
Υλικά
- 380 Γρ. λουκάνικα (Τρικάλων με πράσο)
- 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί )
- 1 κρεμμύδι
- 70 Γρ. τοματοπολτός (διπλής συμπύκνωσης)
- 1 Κτ.γ. ζάχαρη
- 1 Κτ.γ. τσίλι
- 1 Κτ.γ. αλάτι
- 1⁄4 Κούπα ελαιόλαδο
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα γουόκ βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα σε αυτό τα λουκάνικα, αφού τα έχουμε κόψει σε κομματάκια, έως ότου πάρουν λίγο χρώμα.
- Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Έπειτα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού τα έχουμε κόψει όλα σε λεπτές ροδέλες.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε και πάλι τα λουκάνικα, το τοματοπολτό, τη ζάχαρη αλάτι και τσίλι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Ιδανικά συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή και με ρύζι μπασμάτι.