Λουκάνικα με χρωματιστές πιπεριές

Λουκάνικα με χρωματιστές πιπεριές - Συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Μια πολύ χρωματιστή και πικάντικη συνταγή για λουκάνικα αλά σπετζοφάϊ. Η συνταγή αυτή έχει αρκετές διαφοροποιήσεις που δίνουν έξτρα νοστιμιά στα χωριάτικα λουκάνικα.

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 2
  • Average: 5 (1 vote)

Υλικά

  • 380 Γρ. λουκάνικα (Τρικάλων με πράσο)
  • 3 πιπεριές (κόκκινη, κίτρινη, πορτοκαλί )
  • 1 κρεμμύδι
  • 70 Γρ. τοματοπολτός (διπλής συμπύκνωσης)
  • 1 Κτ.γ. ζάχαρη
  • 1 Κτ.γ. τσίλι
  • 1 Κτ.γ. αλάτι
  • 1⁄4 Κούπα ελαιόλαδο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Σε ένα γουόκ βάζουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε μέσα σε αυτό τα λουκάνικα, αφού τα έχουμε κόψει σε κομματάκια, έως ότου πάρουν λίγο χρώμα.
  2. Με μια τρυπητή κουτάλα τα βγάζουμε και τα τοποθετούμε σε ένα μπολ. Έπειτα τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και τις πιπεριές αφού τα έχουμε κόψει όλα σε λεπτές ροδέλες.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα αφήνουμε μέχρι να μαραθούν και να μαλακώσουν.
  4. Προσθέτουμε και πάλι τα λουκάνικα, το τοματοπολτό, τη ζάχαρη αλάτι και τσίλι και αφήνουμε να βράσουν σε χαμηλή φωτιά έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
  5. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Ιδανικά συνοδεύουμε με τηγανιτές πατάτες ή και με ρύζι μπασμάτι.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα