Κουνέλι στιφάδο
Για όσους από εσάς λατρεύουν το κυνήγι είτε ως χόμπι είτε ως τροφή, θα σας αρέσει πολύ η συνταγή μας για κουνέλι στιφάδο. Νόστιμο και απλό το κουνέλι στιφάδο προτείνεται ως ιδανικός μεζές για το κρασί σας ή για ένα Κυριακάτικο τραπέζι με τους αγαπημένους σας, συνοδεία πατάτας τηγανητής.
Υλικά
- 1 κουνέλι
- 1 Φλ. λάδι
- 2 κρεμμύδια (ψιλοκομμένο)
- 2 Φλ. κρασί (κόκκινο)
- 5 ντομάτες
- 4 φύλα δάφνη
- 4 κομματάκια κανέλα
- 4 καρφάκια γαρύφαλλα
- 5 γρ. μπαχάρι
- 3 σκελίδες σκόρδο
- 1 κιλό κρεμμυδάκια φρέσκα
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά το κουνέλι και το κόβουμε σε μερίδες.
- Ζεσταίνουμε το λάδι, τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι και το κουνέλι και σβήνουμε με το κρασάκι.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες χωρίς τις φλούδες και περασμένες από τον μύλο των λαχανικών, την κανέλα , το γαρύφαλλο,
- ένα φλιτζάνι του τσαγιού νερό, την δάφνη, το μπαχάρι, το σκόρδο και
- το αλατοπίπερο, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το κουνέλι να σιγοψηθεί για μια ώρα.
- Καθαρίζουμε, πλένουμε τα κρεμμυδάκια και τα χαράζουμε στην ρίζα.
- Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια στο κουνέλι και συνεχίζουμε το ψήσιμο για μια ώρα περίπου σε χαμηλή φωτιά.
- Καλή μας όρεξη!