Υλικά
- 1 μικρό κουνέλι 1 1/2-2 κιλά
- 3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
- 1 βαζάκι μουστάρδα
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
- αλάτι,πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε το κουνέλι σε 2 κομμάτια στο μάκρος του και βάζετε από το βραδύ σε μία πήλινη λεκάνη,όπου έχουμε ρίξει ξύδι και νερό(σε αναλογία μισό και μισό)τόσο,ώστε να σκεπάζει τα τεμάχια του κουνελιού.
- Την άλλη μέρα,τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό.
- Σκουπίζετε τα κομμάτια του κουνελιου και τα αλατοπιπερώνετε.
- Τρίβετε καλά όλη την επιφάνεια των κομματιών με μουστάρδα ώστε να σκεπαστούν μ'αυτή.Τοποθετείτε σε στενόμακρο ταψί με το βούτυρο και βάζετε σε δυνατό φούρνο.
- Αφήνετε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 10 λεπτά.Στο διάστημα αυτό προσθέτετε πότε-πότε ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες (1 φλιτζανάκι)και περιβρέχετε το κουνέλι με τη σάλτσα.
- Λίγο πριν ψηθεί,ρίχνετε το κονιάκ,αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά και ν'απορροφηθεί η σάλτσα και σερβίρετε
Η συνταγή Κουνέλι με μουστάρδα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-02 18:55