Κουνέλι με μουστάρδα

Κουνέλι με μουστάρδα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κυνήγι
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (1 vote)

Υλικά

  • 1 μικρό κουνέλι 1 1/2-2 κιλά
  • 3/4 φλιτζανιού τσαγιού βούτυρο
  • 1 βαζάκι μουστάρδα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού κονιάκ
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβετε το κουνέλι σε 2 κομμάτια στο μάκρος του και βάζετε από το βραδύ σε μία πήλινη λεκάνη,όπου έχουμε ρίξει ξύδι και νερό(σε αναλογία μισό και μισό)τόσο,ώστε να σκεπάζει τα τεμάχια του κουνελιού.
  2. Την άλλη μέρα,τα στραγγίζετε καλά σε τρυπητό.
  3. Σκουπίζετε τα κομμάτια του κουνελιου και τα αλατοπιπερώνετε.
  4. Τρίβετε καλά όλη την επιφάνεια των κομματιών με μουστάρδα ώστε να σκεπαστούν μ'αυτή.Τοποθετείτε σε στενόμακρο ταψί με το βούτυρο και βάζετε σε δυνατό φούρνο.
  5. Αφήνετε στο φούρνο να ψηθεί για 1 ώρα και 10 λεπτά.Στο διάστημα αυτό προσθέτετε πότε-πότε ζεστό νερό σε μικρές ποσότητες (1 φλιτζανάκι)και περιβρέχετε το κουνέλι με τη σάλτσα.
  6. Λίγο πριν ψηθεί,ρίχνετε το κονιάκ,αφήνετε να βράσει μερικά λεπτά και ν'απορροφηθεί η σάλτσα και σερβίρετε

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα