Κουλούρα λαμπριάτικη
- Κατηγορία: Παραδοσιακές
- Σερβίρει 12
- Εύκολο
Υλικά
- 1/2 κιλό αλεύρι
- 4 κ.γ baking powder
- 1/2 φλ. βούτυρο
- 1 φλ. ζάχαρη
- 2 αυγά
- ξύσμα λεμονιού
- 2 κ.σ μαρασκίνο
- 1/2 φλ. γάλα
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο
- ζάχαρη για πασπάλισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Λιώνουμε το βούτυρο και το χτυπάμε με τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά χτυπώντας και συνεχίζουμε με το λικέρ, το ξύσμα και το γάλα.
- Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά, μέχρι να γίνει η ζύμη σχετικά σφιχτή.
- Την πλάθουμε σε σχήμα κουλούρας και τη βάζουμε σε μια λαδόκολλα.
- Αλείφουμε με αυγό και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Χαράζουμε κυκλικά ελαφρά και βάζουμε και ένα κόκκινο αυγό.
- Την ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 45 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Παραδοσιακή Πασχαλινή συνταγή.