Κοτόπουλο με χυλοπίτες
Υλικά
- 1 1/2 κιλό κοτόπουλο σε μερίδες
- 500 γρ. χυλοπίτες
- 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
- 1 κουτί ντοματάκια κονκασέ
- 3/4 φλ.τσ. ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι, πάπρικα
- κεφαλοτύρι τριμμένο προαιρετικά
- μαϊντανό ψιλοκομμένο προαιρετικά
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε το κοτόπουλο και το σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας. Ζεσταίνουμε το λάδι σε κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κοτόπουλο, φροντίζοντας να πάρει χρώμα απ' όλες τις πλευρές. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το κρεμμύδι, ανακατεύουμε για 1 λεπτό και προσθέτουμε 2 φλιτζάνια ζεστό νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από τις χυλοπίτες. Μόλις μαλακώσει το κοτόπουλο, το αδειάζουμε μαζί με το ζωμό του σε πήλινο σκεύος, ρίχνουμε τις χυλοπίτες και επιπλέον ζεστό νερό και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε το φαγητό στους 180 βαθμούς για 30-40 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν καλά το κοτόπουλο και οι χυλοπίτες. Σερβίρουμε σε μερίδες και πασπαλίζουμε (εάν θέλουμε) με το τριμμένο τυρί ή με φρεσκοκομμένο μαϊντανό.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή μπορεί να εμπλουτιστεί και με λαχανικά όπως πιπεριές σε διάφορο χρώματα, καρότο κ. ά.