Κοτόπουλο αλα Ρομάνα
Πώς να μαγειρέψετε το στήθος κοτόπουλο; Φυσικά, αλά Ρομάνα, με κολοκυθάκια, σκόρδο, δενδρολίβανο και άλλα υλικά!
Υλικά
- 4 Κομ. κοτόπουλο στήθος
- 2 κολοκυθάκια κομμένα σε φετούλες
- 2 Κλαδάκια δενδρολίβανο
- 2 Κτ.γ. αλάτι
- 2 Κτ.γ. πιπέρι
- 1⁄4 Κούπα λάδι
- 1⁄4 Κούπα χυμό λεμονιού
- 3 Σκελίδες σκόρδο τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε τα στήθη του κοτόπουλου ώστε να πλατύνουν ελαφρά και τα τοποθετούμε σε ένα γυάλινο σκεύος.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το λάδι, το χυμό λεμονιού, το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και περιχύνουμε τα στήθη κοτόπουλου.
- Κλείνουμε με πλαστική μεμβράνη και αφήνουμε να σταθούν 1 ώρα στο ψυγείο. Στο μεταξύ, αλατοπιπερώνουμε τις φέτες των κολοκυθιών και αλείβουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε 5' από την κάθε πλευρά στο γκριλ.
- Στραγγίζουμε τα κομμάτια του κοτόπουλου από τη μαρινάτα και τα πασπαλίζουμε με δεντρολίβανο.
- Τα τοποθετούμε στη σχάρα του γκριλ και τα ψήνουμε για περίπου 30'.
- Σερβίρουμε τις μερίδες μας ζεστές γαρνίροντας με τα ψητά κολοκυθάκια.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Για επιπλέον γεύση εμπλουτίστε με ποικιλία ψητών λαχανικών όπως χρωματιστές πιπεριές ή μελιτζάνες και απολαύστε!