Υλικά
- 3/4 κιλού κολοκυθάκια
- 1 φλιτζάνι τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού φρυγανιά κοπανισμένη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 4 αυγά
- αλάτι,πιπέρι
- 1 κουταλάκι μπέϊκιν πάουντερ
- 1/2 φλιτζάνι βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και βράζουμε τα κολοκυθάκια.
- Τα στραγγίζουμε καλά και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομματάκια ή τα λιώνουμε με το πιρούνι.
- Βάζουμε σε κατσαρόλα το βούτυρο να κάψει και ρίχνουμε μέσα τα κολοκυθάκια και τα ανακατεύουμε.
- Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά και τους ρίχνουμε το γάλα ζεστό, τη φρυγανιά ανακατεμένη με το μπέϊκιν πάουντερ, το τυρί και τους κρόκους αυγών.
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και τα προσθέτουμε στο μείγμα. Το ανακατεύουμε καλά, το ρίχνουμε σε βουτυρωμένο ταψάκι ή πυρέξ και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 30 λεπτά.
- Σερβίρεται αμέσως καυτό.
Η συνταγή Κολοκυθάκια σουφλέ μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-03-29 15:18