Υλικά
- 3 κ.σ βούτυρο
- 4 κ.σ αλεύρι
- 1/2 φλιτζάνι τσαγιού πολτός ντομάτας
- 2 φλιτζάνια κρασί μαυροδάφνη
- 4-5 φλιτζάνια ζωμός κρέατος
- Αλάτι-πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βάζουμε το ζουμί να κάψει(όχι να βράσει)και το διατηρούμε ζεστό.
- Σε ανοιχτή κατσαρόλα βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, να διαλυθεί τελείως.
- Εξακολουθούμε να ανακατεύουμε επάνω σε σιγανή φωτιά επί 10 λεπτά μέχρις ότου να πάρει ένα σκούρο χρώμα(προς το ανοιχτό καφέ).
- Προσθέτουμε τότε το ζεστό ζουμί, ανακατεύοντας συνεχώς να μη σβολιάσει, εν συνεχεία το κρασί, τη ντομάτα, αλάτι και πιπέρι.
- Το αφήνουμε στη φωτιά 15-20 λεπτά ακόμη,ανακατεύοντας συνεχώς μέχρις ότου πήξει,οπότε είναι έτοιμο.
Η συνταγή Ισπανική σάλτσα μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-04-15 10:17