Χοιρινό με λάχανο
Μια νόστιμη και εύκολη συνταγή για χοιρινό με μια δόση λαχανικών. Εναλλακτική πρόταση είναι να προσθέσουμε λάχανο! Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για χοιρινό με λάχανο!
Υλικά
- 1,5 κιλό χοιρινό κρέας (σπάλα, κομμένο σε μερίδες)
- 1 μεγάλο λάχανο
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
- 1 κλωνάρι σέλερυ κομμένο σε φετάκια
- 1 κουτί ντοματάκια ολόκληρα (στο χυμό τους)
- 3/4 φλυτζανιού ελαιόλαδο
- 1/2 κ.γλυκού κύμινο (προαιρετικά)
- 1 κ.γλυκού πάπρικα γλυκειά
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε καλά το λάχανο, αφαιρούμε τα κοτσάνια του και το κόβουμε σε φαρδιές λωρίδες.
- Σε μια κατσαρόλα με ελαιόλαδο, ροδίζουμε για 5 λεπτά το κρέας από όλες τις μεριές του (αφού φυσικά το έχουμε πλύνει και στραγγίξει). Τότε προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σέλερυ (ή σέλινο αν δεν έχουμε σέλερυ) και τα αφήνουμε να μαραθούν για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε το κίμινο, τα ντοματάκια με το χυμό τους, το υπόλοιπο ελαιόλαδο, μισό φλυτζάνι νερό, αλάτι και πιπέρι.
- Από πάνω θα βάλουμε τα κομμάτια λάχανο, θα σκεπάσουμε την κατσαρόλα και θα αφήσουμε να σιγοβράσει το φαγητό για 30 λεπτά περίπου.
- Κατεβάζουμε από τη φωτιά όταν δούμε ότι έχει μείνει με τη σάλτσα του.
- Αν θέλουμε σερβίρουμε πασπαλίζοντας από πάνω λίγη πάπρικα.