Φιλετάκια μοσχαρίσια με μανιτάρια και πουρέ
Κομματάκια μοσχαρίσια κοκκινιστά με καυτερή σάλτσα μανιταριών και συνοδευτικό πουρέ. Δοκιμάστε τη, αξίζει!
Υλικά
- 4 Κομ. μοσχάρι (φιλετάκια)
- 1 Κουτ. πουρές
- 1 Κονσ. μανιτάρια
- 1 μεγάλο κρεμμύδι (ξερό)
- 2 κ. γλυκού αλάτι
- 3 κ. γλυκού πιπέρι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 1 κ. γλυκού κανέλλα
- 1 τοματάκια (Pummaro)
- 2 κ. σούπας λάδι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε τα μοσχαρίσια φιλέτα σε ακόμα μικρότερα κομμάτια της αρεσκείας μας και ξεπλένουμε.
- Στη συνέχεια τα αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 45 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Στο μεσοδιάστημα παρασκευάζουμε τον πουρέ Knorr σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας και αφήνουμε να κρυώσει και να πήξει.
- Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι μας και τα μανιτάρια.
- Σε ένα ξεχωριστό κατσαρολάκι 5 λεπτά πριν σταματήσουμε το βράσιμο των φιλέτων, τσιγαρίζουμε τα κρεμμυδάκια.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φιλετάκια (αφού τα έχουμε στραγγίσει) και αφήνουμε σε δυνατή φωτιά γυρνώντας τα μέχρι να ροδίσουν για 5 λεπτά. Προσθέτουμε 1/2 Pummaro
- και τα μανιτάρια, αλάτι και πιπέρι και σκεπάζουμε για άλλα δέκα λεπτά.
- Μετά τα 10 λεπτά προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού ζάχαρη (για να σπάσει η τομάτα) και 1 πρέζα κανέλα.
- Αφήνουμε για άλλα 5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα μας.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε όταν έχει ρουφήξει το κρέας αρκετή από τη σάλτσα.
Σημειώσεις συνταγής
Ανάλογα με τις προτιμήσεις σας μπορείτε να "παίξετε" με το πιπέρι, την κανέλα
ή τη ζάχαρη. Το αποτέλεσμα είναι βέβαιο ότι θα σας ανταμείψει!
Ιδανικό για χειμωνιάτικες μέρες με κόκκινο κρασί και καλή παρέα!