Αγγουροντομάτα
Η αγγουροντομάτα είναι από τις πιο εύκολες σαλάτες με τέλεια γεύση και δροσιστική για το καλοκαίρι.
Υλικά
- 2 ντομάτες
- 1 αγγούρι
- 1 κρεμμύδι
- 10 γρ. λάδι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβετε σε μικρά κομμάτια τις ντομάτες και σε ροδέλες το αγγούρι.
- Τα τοποθετείτε σε μία σαλατιέρα ή ένα μπολ και προσθέτετε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο.
- Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά.
- Προσθέτετε το λάδι και σερβίρετε, μια από τις πιο κλασσικές μεσογειακές γεύσεις!
- Καλή σας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Συνιστούμε ανεπιφύλακτα άγρια ρίγανη και αγουρέλαιο στις σαλάτες σας.
Το αγουρέλαιο συλλέγεται στα μέσα Οκτώβρη από τις πιο φρέσκες και γερές ελιές, άγουρες και πράσινες, που δεν έχουν χτυπηθεί για να πέσουν από το δέντρο.
Γι’ αυτό και ο χυμός τους θεωρείται ανώτερος ποιοτικά και είναι πλουσιότερος σε γεύση και άρωμα.
Το αγουρέλαιο είναι διατροφικά και βιολογικά ανώτερο από οποιοδήποτε άλλο ελαιόλαδο.
Χάρη στη φρεσκάδα του, περιέχει πολύ περισσότερα αντιοξειδωτικά στοιχεία, αλλά και μοναδική γεύση.
Όλες τις βιταμίνες και προβιταμίνες του ελαιολάδου, μέταλλα και πολυφαινόλες, που προστατεύουν τα κύτταρα από το οξειδωτικό στρες.