Κολοκυθόπιτα
Μια γλυκιά κολοκύθα μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να φτιάξετε μια πεντανόστιμη πίτα. Δείτε την συνταγή για κολοκυθόπιτα, μια γλυκιά πίτα που μπορείτε να φτιάξετε απλά, εύκολα και γρήγορα με λίγα υλικά!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 12
- Εύκολο
Υλικά
- 1 κιλό κολοκύθια (κίτρινα)
- 1 Φλ. σταφίδες
- 1 Κτ.σούπας κανέλα
- 1 1⁄4 Φλ. ζάχαρη
- 1⁄2 γρ. γαρύφαλλα (τριμμένα)
- 4,5 Κτ. σούπας βούτυρο
- 1 πακέτο φύλλο
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τα κολοκύθια και τα καθαρίζουμε.
- Τα ψιλοκόβουμε και τα βάζουμε σε μία κατσαρόλα με νερό να βράσουν μέχρι να γίνουν πολτός.
- Προσθέτουμε την κανέλα, τις σταφίδες, τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα γαρύφαλλα.
- Αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να είναι έτοιμο.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι.
- Στρώνουμε σε ένα ταψί τα μισά φύλλα ραντίζοντας ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
- Απλώνουμε τη γέμιση.
- Στρώνουμε τα άλλα μισά φύλλα ραντίζοντας και αυτά ένα ένα με το λιωμένο βούτυρο.
- Διπλώνουμε τα φύλλα που περισσεύουν μέσα στο ταψί.
- Χαράζουμε την πίτα με ένα μαχαιράκι στα κομμάτια που θέλουμε.
- Ραντίζουμε με βούτυρο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 180c για 30 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.