Σπανακόρυζο
Σπανακόρυζο, η κλασσική συνταγή για σπανακόρυζο, απλή νόστιμη και πετυχημένη!
Υλικά
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 Φλ. ρύζι
- 6 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 1 ματσάκι άνηθο
- 1 Φλ. λάδι
- 2 λεμόνια (χυμός)
Εκτέλεση συνταγής
- Καθαρίζουμε, πλένουμε και ζεματίζουμε το σπανάκι.
- Όταν κρυώσει, το στύβουμε πολύ καλά και το κόβουμε.
- Ζεσταίνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και ροδίζουμε τα κρεμμυδάκια.
- Προσθέτουμε το σπανάκι, λίγο νερό και αλατοπίπερο.
- Λίγο πριν ψηθεί το σπανάκι προσθέτουμε λίγο ακόμη ζεστό
- νερό, 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού, και μόλις πάρει βράση, το ρύζι και τον άνηθο.
- Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το σπανακόρυζο να σιγοβράσει για 15-20 λεπτά.
- Σερβίρουμε το σπανακόρυζο με χυμό λεμονιού.
- Καλή μας όρεξη!