Κουνουπίδι κοκκινιστό
Κουνουπίδι κοκκινιστό, μια παραλλαγή για το κουνουπίδι που ανήκει στην κατηγορία λαδερά και είναι απλή και πολύ νόστιμη!
Υλικά
- 1 κουνουπίδι (μόνο το άσπρο μέρος)
- 4 Μεσ. κρεμμύδια
- 8 Μεσ. ντομάτες (ξεφλουδισμένες και χοντροκομμένες)
- 2 Φλ. ελαιόλαδο
- 1 Κτ.γ. ζάχαρη
- 1 Κτ.γ. κανέλα
- 2 Κτ.γ. κέτσαπ
- 2 Κτ.γ. αλάτι
- 1 Κτ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Κόβουμε το κουνουπίδι το πλένουμε καλά και το αφήνουμε να στραγγίσει.
- Βάζουμε στη φωτιά ένα τηγάνι με 1 φλιτζάνι λάδι και μόλις ζεσταθεί ρίχνουμε και τσιγαρίζουμε ελαφρά το κουνουπίδι.
- Το τοποθετούμε σε μια φαρδιά κατσαρόλα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα, βάζουμε το υπόλοιπο λάδι της συνταγής μας σοτάρουμε για λίγο τα κρεμμύδια και κατόπιν προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη, κανέλα, κέτσαπ και τις ντομάτες και αφήνουμε τη σάλτσα να βράσει.
- Μόλις είναι σχεδόν έτοιμη, βάζουμε τη σάλτσα στην κατσαρόλα με το κουνουπίδι.
- Αφήνουμε το φαγητό να βράσει μέχρι να δέσει η σάλτσα.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρουμε το φαγητό μας κρύο ή και ζεστό ανάλογα την εποχή!