Γίγαντες με λουκανικάκια στον φούρνο

Γίγαντες με λουκανικάκια στον φούρνο - Συνταγές μαγειρικής & ζαχαροπλαστικής

Θρεπτικά φασόλια γίγαντες φούρνου συνοδευμένα από λουκανικάκια για περισσότερη νοστιμιά.

  • Κατηγορία: Όσπρια
  • Σερβίρει 6
  • Average: 4 (3 votes)

Υλικά

  • 250 γρ. γίγαντες
  • 1⁄2 Ματσάκι μαϊντανό
  • 1 Κούπα ελαιόλαδο
  • 2 κρεμμύδια
  • 500 γρ. ντομάτα (χυμός)
  • 2 καρότα
  • 240 γρ. λουκάνικα (κοκτέιλ)
  • 1 Κτ.γ. ζάχαρη
  • 2 Κτ.γ. αλάτι
  • 1 Κτ.γ. πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Μουσκεύουμε τα φασόλια σε άφθονο κρύο νερό όλη τη νύχτα.
  2. Τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει για περίπου 1 ώρα ή έως ότου μαλακώσουν αρκετά.
  3. Παράλληλα σε ένα πυρέξ ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια, το μαϊντανό και σε ροδέλες τα λουκάνικα και τα καρότα.
  4. Μόλις βράσουν τα φασόλια μας τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με τα υλικά μας στο πυρέξ.
  5. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό ντομάτας, τη ζάχαρη, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπεράκι ενώ τα σκεπάζουμε ακόμα με όσο νερό χρειαστεί.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 1½ έως 2 ώρες στους 180°C ελέγχοντας το νερό και προσθέτοντας κι άλλο, αν χρειάζεται, για να υπάρχει αρκετή σάλτσα.
  7. Καλή μας όρεξη!

Σημειώσεις συνταγής

Δοκιμάστε τη συνταγή σε όσους δεν συμπαθούν και τόσο τα όσπρια και θα δείτε πως θα τα λατρέψουν!!!


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα