Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα
Αν σας αρέσει η σοκολάτα αλλά παράλληλα είστε λάτρης των φρουτένιων αλλά και υγιεινών- θρεπτικών γεύσεων, τότε σας βρήκαμε το κατάλληλο γλυκό! Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα και καρύδια!
Υλικά
- 250 γραμμ. αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα
- 110 γραμμ. μαρμελάδα βερύκοκο ή δαμάσκηνο
- 250 καρύδια χοντροκομμένα
- 1 κουτ.σούπας κονιάκ ή λικέρ
- ξύσμα λεμονιού
- 350 γραμμ. κουβερτούρα
Εκτέλεση συνταγής
- Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα αποξηραμένα φρούτα, προσθέτουμε την μαρμελάδα, τα καρύδια,το κονιάκ (ή λικέρ) και το ξύσμα λεμονιού.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
- Αν το μίγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγα καρύδια ακόμη για να σφίξει, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μαρμελάδα.
- Παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε σε τρουφάκια και στη συνέχεια βάζουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
- Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε κάθε τρουφάκι να καλυφθεί καλά.
- Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και βάζουμε σε ειδικά χαρτάκια για γλυκά τα τρουφάκια.