Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα

Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα και μαρμελάδα

Αν σας αρέσει η σοκολάτα αλλά παράλληλα είστε λάτρης των φρουτένιων αλλά και υγιεινών- θρεπτικών γεύσεων, τότε σας βρήκαμε το κατάλληλο γλυκό! Τρουφάκια με αποξηραμένα φρούτα, μαρμελάδα και καρύδια!

  • Κατηγορία: Γλυκά
  • Σερβίρει 10
  • Average: 4.7 (6 votes)

Υλικά

  • 250 γραμμ. αποξηραμένα φρούτα όπως βερίκοκα, σύκα, δαμάσκηνα
  • 110 γραμμ. μαρμελάδα βερύκοκο ή δαμάσκηνο
  • 250 καρύδια χοντροκομμένα
  • 1 κουτ.σούπας κονιάκ ή λικέρ
  • ξύσμα λεμονιού
  • 350 γραμμ. κουβερτούρα

Εκτέλεση συνταγής

  1. Ψιλοκόβουμε στο μπλέντερ τα αποξηραμένα φρούτα, προσθέτουμε την μαρμελάδα, τα καρύδια,το κονιάκ (ή λικέρ) και το ξύσμα λεμονιού.
  2. Ανακατεύουμε πολύ καλά τα υλικά μας ώστε να ομογενοποιηθεί το μίγμα.
  3. Αν το μίγμα μας είναι αραιό προσθέτουμε λίγα καρύδια ακόμη για να σφίξει, αν είναι πολύ σφιχτό προσθέτουμε μαρμελάδα.
  4. Παίρνουμε μείγμα και πλάθουμε σε τρουφάκια και στη συνέχεια βάζουμε σε λαδόκολλα ή αλουμινόχαρτο σε ένα ταψάκι και τα αφήνουμε στο ψυγείο 1 ώρα να σφίξουν.
  5. Τέλος, λιώνουμε την κουβερτούρα και βουτάμε κάθε τρουφάκι να καλυφθεί καλά.
  6. Αφήνουμε να στεγνώσει η σοκολάτα και βάζουμε σε ειδικά χαρτάκια για γλυκά τα τρουφάκια.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα