Γαλοπούλα γεμιστή με μανιτάρια και καρύδια
Μια χριστουγεννιάτικη συνταγή για γεμιστή γαλοπούλα με καρύδια, μανιτάρια, γιαούρτι και μυρωδιές από δεντρολίβανο και φασκόμηλο! Διαβάστε προσεκτικά και εντυπωσιάστε!
Υλικά
- 1 γαλοπούλα 5 κιλά
- Για τη μαρινάτα:
- 1 φλυτ. τσαγιού λάδι
- 5 - 6 κουτ. σούπας μέλι
- 1 ½ κουτ. γλυκού τριμμένο φασκόμηλο
- 1 ½ κουτ. γλυκού δεντρολίβανο
- 1 κουτ. γλυκού πάπρικα γλυκιά
- αλάτι, πιπέρι
- Για τη γέμιση:
- 1 πακέτο φρέσκα μανιτάρια λαζαρίνια
- 250 γραμ. στραγγιστό γιαούρτι
- 1 φλυτζ. τσαγιού καρύδι τριμμένο
- ½ τσαγιού γαλέτα
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
Εκτέλεση συνταγής
- Μια μέρα πριν ψήσουμε τη γαλοπούλα, την βάζουμε στο ταψί όπου θα ψηθεί, και έχοντας ανακατέψει καλά όλα τα υλικά της μαρινάτας ( λάδι, μέλι, φασκόμηλο, δεντρολίβανο, πάπρικα γλυκιά, αλατοπίπερο), την αλείφουμε καλά με πινέλο και μέσα και έξω και τη γυρνάμε από όλες τις μεριές.
- Αναμιγνύουμε όλα τα υλικά της γέμισης (μανιτάρια ψιλοκομμένα, γιαούρτι, καρύδι, γαλέτα, αυγό, χυμό λεμονιού) γεμίζουμε τη γαλοπούλα και την ράβουμε, ώστε να συγκρατηθούν μέσα όλα τα υλικά.
- Την τοποθετούμε στο φούρνο, στους 180 βαθμούς C, για να ψηθεί.
- Κατά τη διάρκεια του ψησίματος την γυρίζουμε και την περιχύνουμε τρεις φορές με τη μαρινάτα (που υπάρχει στο ταψί ως ζουμί).