Πίτσα με πέστο, κολοκυθάκια, και πεκορίνο
Πίτσα με πέστο, κολοκυθάκια, και πεκορίνο, μια πρωτότυπη συνταγή για πίτσα, για τους λάτρεις των ιδιαίτερων γεύσεων.
Υλικά
- 600γραμμ. ζύμη ψωμιού
- 500γραμμ. κολοκυθάκια
- 40γραμμ. πεκορίνο σε φλούδες
- 40γραμμ. παρμεζάνα σε φλούδες
- ελαιόλαδο
- αλάτι
- Για το πέστο
- 1 ματσάκι βασιλικός
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 30γραμμ. κουκουνάρι
- 20γραμμ. πεκορίνο τριμμένο
- 20γραμμ. παρμεζάνα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- 20γραμμ.
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζουμε το πέστο καθαρίζοντας τα φύλλα βασιλικού και τα βάζουμε στο γουδί, προσθέτουμε το σκόρδο, το κουκουνάρι, 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, και τα τυριά μας.
- Χτυπάμε πολύ καλά με το γουδοχέρι μέχρι να λιώσουν καλά τα υλικά προσθέτοντας ελαιόλαδο ώστε να πάρει το πέστο μια κρεμώδη υφή.
- Ψιλοκόβουμε τα κολοκυθάκια σε λεπτές φέτες. Στρώνουμε 2 ταψιά με λαδόκολλα και απλώνουμε μέσα τη ζύμη. Αλείφουμε πάνω στη ζύμη μια ομοιόμορφη στρώση πέστο και από πάνω τοποθετούμε τις φετούλες από τα κολοκυθάκια.
- Αλατίζουμε και περιχύνουμε με ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε για 15 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 C.
- 'Οταν περάσει αυτή η ώρα, πασπαλίζουμε από πάνω από την πίτσα μας τα υπόλοιπα τυριά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμο, ψήνοντας για άλλα 10 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρουμε την πίτσα μας ζεστή γαρνίροντας με φρέσκο βασιλικό.