Νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι
Ένα νηστίσιμο κέικ πορτοκάλι τόσο απίθανο που δεν πιστεύαμε ότι είναι νηστίσιμο!
- Κατηγορία: Νηστίσιμα γλυκά
- Σερβίρει 8
- Εύκολο
Υλικά
- 1/2 φλιτζάνι. ζάχαρη μαύρη
- 1/2 φλιτζάνι μαργαρίνη
- 2 κ. σούπας κονιάκ
- 1 πορτοκάλι το ξύσμα
- 1/4 κ. γλυκού γαρύφαλλο
- 1/4 κ. γλυκού κανέλα
- 1/2 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 1 φλ. φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 1 1/2 φλιτζάνι αλεύρι ολικής άλεσης
- 1 1/2 κ. γλυκού baking powder
- 1 πρέζα αλάτι
- 1/2 φλιτζάνι σταφίδες ανάμεικτες (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Το νηστίσιμο κέικ είναι απλό στην παρασκευή του.
- Λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά την μαργαρίνη.
- Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το κονιάκ , την κανέλα, το γαρύφαλλο το ξύσμα του πορτοκαλιού , την ζάχαρη. αλάτι και την μαργαρίνη και ανακατεύουμε καλά.
- Βάζουμε σε μπολ ζάχαρη, μαργαρίνη, κονιάκ, ξύσμα πορτοκαλιού, κανέλα, γαρύφαλλο, αλάτι και με κουτάλι ανακατεύουμε.
- Διαλύουμε την σόδα στο χυμό πορτοκαλιού και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Αναμειγνύουμε το baking powder με το αλεύρι και το προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε προαιρετικά και τις σταφίδες.
- Τέλος ανακατεύουμε το αλεύρι ολικής με το bacing και το ρίχνουμε στα υγρά. Ανακατεύουμε με κουτάλι. Προσθέτουμε και τις σταφίδες.
- Βάζουμε είτε σε φόρμα ζαχαροπλαστικής για κέικ, είτε σε φορμάκια το μείγμα για το νηστίσιμο κέικ και ψήνουμε για 25 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 165 C στον αέρα.
Σημειώσεις συνταγής
Για να δοκιμάσουμε εάν ένα κέικ είναι έτοιμο, βυθίζουμε ένα μαχαίρι βουτύρου μέσα. Εάν βγει καθαρό τότε το κέικ έχει ψηθεί σωστά!