Σπιτική σφολιάτα
Σας παρουσιάζουμε τη συνταγή για να φτιάξετε εξαίσια σπιτική σφολιάτα!
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι
- 1 κ. γλυκού αλάτι
- 1 κ. γλυκού ζάχαρη
- 80 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 κούπα νερό
- 400 γρ. βούτυρο μαλακό
Εκτέλεση συνταγής
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τα 400γρ. βούτυρο και φτιάχνουμε ένα ζυμαράκι που θα το αφήσουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά.
- Το ανοίγουμε με τον πλάστη σε ένα μακρόστενο φύλλο και τοποθετούμε μέσα το βούτυρο.
- Κλείνουμε το φύλλο σαν φάκελο και το πλάθουμε από πάνω.
- Αν μας βγει το βούτυρο από τα πλάγια, το ξαναδιπλώνουμε ή του βάζουμε λίγο αλεύρι.
- Το τυλίγουμε με μια διάφανη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για κανά 20λεπτο.
- Το ξαναπλάθουμε μακρόστενο, ξαναδιπλώνουμε και το ανοίγουμε από την άλλη μεριά.
- Επαναλαμβάνουμε αυτή τη διαδικασία άλλες 3 φορές.