Λουκουμάδες με αυγά και βανίλια
Μια παραλλαγή στη γνωστή και αγαπημένη σε όλους μας συνταγή για λουκουμάδες.
Η συνταγή αυτή περιέχει αυγό και βανίλια!
- Κατηγορία: Πρωινό - Brunch
- Σερβίρει 6
- Εύκολο
Υλικά
- 3/4 κιλού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 φακελλάκι baking powder
- 2 κ. γλυκού μαγιά ξερή
- 200 γρ. γάλα εβαπορέ
- 2 μεγάλα αυγά
- 100 γρ. ζάχαρη
- 2 βανίλιες
- 1 πρέζα αλάτι
- λάδι για το τηγάνισμα
- Για το γαρνίρισμα:
- μέλι, καρύδια, σουσάμι, κανέλλα
- σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπωλ ανακατεύουμε το αλάτι, το αλεύρι, τις βανίλιες, το μπέικιν και τη ζάχαρη. Εντωμεταξύ σε λίγο χλιαρό νερό διαλύουμε την ξηρή μαγιά.
- Στο μίγμα από το αλεύρι κάνουμε μια μικρή λακουβίτσα και εκεί μέσα ρίχνουμε τη διαλυμένη μαγιά, το γάλα και τα αυγά.
- Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη μας να γίνει όμορφη και ελαστική.
- Σκεπάζουμε τη ζύμη με μια μεμβράνη ή με μια πετσέτα, και αφήνουμε να σταθεί σε χλιαρό μέρος για 2 με 3 ώρες.
- Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε μπόλικο λάδι, το ζεσταίνουμε και αρχίζουμε να ρίχνουμε κομμάτια ζύμης (αναλόγως πόσο μεγάλους θέλουμε τους λουκουμάδες).
- Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν γύρω- γύρω.
Σημειώσεις συνταγής
Οι λουκουμάδες σερβίρονται με διάφορους τρόπους: με μέλι, με σουσάμι ή καρύδια και κανέλλα, με ζάχαρη άχνη ή με λιωμένη σοκολάτα.