Μπουγάτσα με κρέμα
Σας παρουσιάζουμε μια αγαπημένη συνταγή για γλυκιά μπουγάτσα ή όπως αλλιώς θα τη ζητήσετε στον τόπο προέλευσής της, τη Θεσσαλονίκη, μπουγάτσα με κρέμα!
Υλικά
- 1 πακέτο φύλλο κρούστας
- 1 φλιτζάνι ζαχαρούχο γάλα
- 3/4 φλιτζανιού σμιγδάλι
- 1 βανίλλια
- 1 φλιτζάνι βούτυρο
- ζάχαρη άχνη
- κανέλλα
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζουμε το ζαχαρούχο γάλα μαζί με 2 ποτήρια νερό και τη βανίλλια. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηχτό το μίγμα.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά και προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε μέσα τα μισά φύλλα, περνώντας τα ένα- ένα με λίγο βούτυρο. Απλώνουμε την κρέμα και εν συνεχεία, στρώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα κάνοντας ακριβώς το ίδιο πράγμα.
- Τα φύλλα που περισσεύουν τα διπλώνουμε σαν φάκελο.
- Χαράζουμε τη μπουγάτσα σε κομματάκια και ραντίζουμε την επιφάνειά της με λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο για 35 λεπτά ή μέχρι να χρυσίσει η κρούστα.
- Μόλις ψηθεί η μπουγάτσα μας, την πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλλα.
Σημειώσεις συνταγής
Η συνταγή από άποψη χρόνου θα σας πάρει 20 λεπτά για την προετοιμασία και 1 ώρα για την εκτέλεση.