Κασερόπιτα
Η κασερόπιτα είναι μια από τις παραδοσιακές πίτες που δεν χορταίνουμε να τρώμε. Δοκιμάστε την!
Υλικά
- 300 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 300 γραμμάρια κασέρι
- 1 φλιτζάνι κεφαλογραβιέρα, τριμμένη στον τρίφτη
- ψιλοκομμένο μαϊντανό
- 1 φλιτζάνι γάλα
- 3 αυγά
- 1/2 φλιτζάνι λειωμένο βούτυρο
Εκτέλεση συνταγής
- Βουτυρώνουμε ένα ταψί και τοποθετούμε μέσα τα μισά φύλλα της κασερόπιτας, αλείφοντας τα ένα-ένα με ένα πινέλο με το λειωμένο βούτυρο.
- Κόβουμε σε χονδρές φέτες το κασέρι και το απλώνουμε πάνω στα φύλλα.
- Ρίχνουμε από πάνω την κεφαλογραβιέρα και τον μαϊντανό.
- Απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα,αλείφοντας και αυτά ένα-ένα με το πινελάκι.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε την κασερόπιτα.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 25 περίπου λεπτά ή μεχρι να ροδοκοκκινίσει.
- Σερβίρουμε την κασερόπιτα με σαλάτα εάν θέλουμε, γιατί ταιριάζει πολύ.
- Τρώγετε ωραία και κρύα με λίγο πράσινο ταμπάσκο.