Σφυρίδα πλακί
Εναλλακτική πρόταση για σφυρίδα πλακί με ντομάτα και δαμάσκηνα!
Υλικά
- 4 φιλέτα σφυρίδα (εναλλακτικά φαγκρί ή μπακαλιάρο)
- 1 ποτηράκι ελαιόλαδο
- 7 δαμάσκηνα
- 2 κρεμμύδια σε ροδέλες
- 3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
- 5 πατάτες κομμένες σε ροδέλες
- 1 ποτήρι ντομάτα τριμμένη
- 2 δαφνόφυλλα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
- 1 κ. γλυκού ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C.
- Στρώνουμε τις πατάτες σε ταψί, αραδιάζουμε από πάνω τη μισή ποσότητα κρεμμυδιών και τα φιλέτα σφυρίδας .
- Από πάνω σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα κρεμμύδια.
- Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε τη ντομάτα, τα δαφνόφυλλα, το σκόρδο, τα δαμάσκηνα, το μαϊντανό και τέλος το ελαιόλαδο.
- Ψήνουμε στο φούρνο για 40 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η σφυρίδα και σερβίρουμε ζεστό το ψάρι.
Σημειώσεις συνταγής
Εάν θέλουμε αφαιρούμε τα δαμάσκηνα από την συνταγή και έχουμε την κλασική Υδραίικη σφυρίδα πλακί!