Χοιρινό στη λαδόκολλα
Μια εναλλακτική και νοστιμότατη συνταγή για χοιρινό στη λαδόκολλα με πολλά μυρωδικά!
Υλικά
- 1 κιλό χοιρινό (χωρίς κόκκαλο) σε μερίδες
- 3 μεγάλα κρεμμύδια σε ροδέλες
- 10 σκελίδες σκόρδο καθαρισμένες
- 1/4 φλιτζανιού σέλινο ψιλοκομμένο
- 3 κ. σούπας γιαούρτι
- 1 κ. γλυκού γαρίφαλλα
- 3 κ. σούπας μέλι
- 3 κ. σούπας πετιμέζι
- 3 κ. σούπας ξύδι
- 1/4 φλιτζάνι λευκό κρασί
- 4 κ. σούπας ελαιόλαδο
- λίγο αλεύρι
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι που το σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Σβήνουμε με το πετιμέζι, το ξύδι και προσθέτουμε το σκόρδο, το σέλινο και τα γαρύφαλλα.
- Αλατοπιπερώνουμε το χοιρινό καλά και αφού έχουμε μεταφέρει το κρεμμύδι σε άλλο πιάτο, σοτάρουμε το κρέας μέχρι να ροδίσει.
- Σβήνουμε με το κρασί και το μέλι και απομακρύνουμε από τη φωτιά.
- Αναμιγνύουμε τα κρεμμύδια με το χοιρινό και προσθέτουμε το γιαούρτι.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 220 C και τοποθετούμε το μείγμα του χοιρινού στο κέντρο της λαδόκολλας, την οποία κλείνουμε με ένα κομμάτι σπάγκου.
- Βάζουμε τη λαδόκολλα σε ένα ταψί με λίγο νεράκι και ψήνουμε στο φούρνο για μισή ώρα με 45 λεπτά.