Ρύζι ανοιξιάτικο

Ρύζι ανοιξιάτικο - συνταγές μαγειρικής - ρύζι

Η συγκεκριμένη συνταγή για ρύζι αποτελεί θαυμάσιο συνοδευτικό για οποιοδήποτε ψητό ψάρι ή κρέας.

  • Κατηγορία: Ρύζι
  • Σερβίρει 2
  • Average: 4.8 (4 votes)

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι ρύζι Βali ή ρύζι της προτίμησης σας
  • 4 φρέσκα κρεμμυδάκια, λεπτοκομμένα
  • Ψιλοκομμένος άνηθος
  • 3 κουταλιές τής σούπας ελαιόλαδο
  • 1/2 λεμόνι, τον χυμό
  • 1 κουταλάκι τού γλυκού αλάτι
  • Λίγο μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Τσιγαρίζουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια με το λάδι.
  2. Προσθέτουμε το ρύζι και ανακατεύοντας συχνά, περιμένουμε να πάρει χρώμα χρυσαφένιο.
  3. Τότε προσθέτουμε τον άνηθο και το αλάτι και το πιπέρι και σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού.
  4. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό,ανακατεύουμε και μόλις το φαγητό πάρει βράση,χαμηλώνουμε και βράζουμε για 17 λεπτά
  5. Αποσύρουμε το ρύζι από την φωτιά και σερβίρουμε μετά από 10 λεπτά.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα