Νάτσος με κοτόπουλο - Chicken Nachos
Τα νάτσος - Nachos, ένα από τα πιο γνωστά ορεκτικά ή και κυρίως πιάτα της Μεξικάνικης κουζίνας, είναι εύκολα στην ετοιμασία τους και ανάρπαστα από τους συνδαιτυμόνες σας!
Υλικά
- 200 γρ. νάτσος καλαμποκιού
- 420 γρ. ψιλοκομμένο μαγειρεμένο κοτόπουλο
- 235 ml κρέμα γάλακτος
- 180 ml ντομάτοχυμός
- 2 μεσαία φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 15 ml φρεσκοστυμμένο χυμό λάιμ
- 180 γρ. μαύρα φασόλια, ξεπλυμένα και στραγγισμένα
- 30 γρ. πιπεριές κομμένες σε φέτες
- 135 γρ. μείγμα τυριών τριμμένα
Εκτέλεση συνταγής
- Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 300 βαθμούς.
- Απλώνουμε τα τσιπς καλαμποκιού σε ένα μεγάλο ταψί.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά το τεμαχισμένο κοτόπουλο, κρέμα γάλακτος, ντομάτοχυμό, τα κρεμμυδάκια και φρέσκο χυμό λάιμ.
- Απλώνουμε με το κουτάλι το μείγμα ομοιόμορφα πάνω από τα νάτσος καλαμποκιού.
- Πασπαλίζουμε το κοτόπουλο με τα μαύρα φασόλια και πιπεριές.
- Απλώνουμε στην κορυφή το τριμμένο τυρί.
- Ψήνουμε τα nachos για 3 έως 5 λεπτά ή μέχρι το τυρί να λιώσει.
- Προσθέτουμε jalapeno πιπέρια εάν θέλουμε τα νάτσος μας πιο πικάντικα.