Μπισκότα με ψηφίδες σοκολάτας
Σοκολατένια μπισκότα για συνοδεία με τον καφέ μας.
Υλικά
- 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κ. γλυκού σόδα μαγειρικής
- 220 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. ζάχαρη
- 150 γρ. μαύρη ζάχαρη
- 1/4 κ. γλυκού αλάτι
- 2 κ. γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- 1 κρόκο από μεγάλο αυγό
- 1 μεγάλο αυγό
- 200 γρ. σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160 C στον αέρα.
- Στρώνουμε λαδόκολλα σε λαμαρίνα.
- Κοσκινίζουμε σε μπολ το αλεύρι και τη σόδα.
- Βάζουμε το μισό βούτυρο σε αντικολλητικό τηγανάκι και το λιώνουμε σε μέτρια φωτιά.
- Αφήνουμε το βούτυρο να ροδίσει και να μοσχομυρίσει για επιπλέον 2’-3’.
- Αδειάζουμε το καυτό βούτυρο σε ανοξείδωτο ή γυάλινο σκεύος.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο κι ανακατεύουμε να λιώσει καλά.
- Ρίχνουμε και τα δύο είδη ζάχαρης, το αλάτι και τη βανίλια.
- Χτυπάμε με σύρμα ή με μίξερ χειρός για να ομογενοποιηθεί το μείγμα, να λιώσει η ζάχαρη και να κρυώσει καλά.
- Προσθέτουμε το αυγό και τον κρόκο πάντα χτυπώντας με το μίξερ ή με το σύρμα μέχρι το μείγμα να γυαλίσει και να γίνει κρεμά.
- Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 3 - 4 λεπτά.
- Το ξαναχτυπάμε να αφρατέψει.
- Με τη βοήθεια μιας σπάτουλας ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι κι ανακατεύουμε για 1’.
- Τέλος προσθέτουμε τα κομμάτια της σοκολάτας.
- Με ένα κουτάλι αφήνουμε κουταλιά κουταλιά από το μείγμα στη λαδόκολλα, αφήνοντας 3-4 εκ. κενό ανάμεσα (απλώνουν στο ψήσιμο).
- Ψήνουμε για περίπου 15’ μέχρι να ροδίσουν οι άκρες αλλά η μέση να παραμείνει μαλακή.
- Αφού ψηθούν με προσοχή – πρέπει να είναι ακόμη μαλακά – τα μεταφέρουμε σε σχάρα για να κρυώσουν και να σταθεροποιηθούν.