Ζωμός λαχανικών

Ζωμός λαχανικών - συνταγές μαγερικής - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Λαχανικά
  • Σερβίρει 4
  • Average: 3.3 (8 votes)

Υλικά

  • 1 κιλό καρότα
  • 1 κιλό κρεμμύδια
  • 4-5 πράσα (μόνο το λευκό μέρος)
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 2 λίτρα νερό
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 κλαδάκι θυμάρι
  • 2-3 φύλλα δάφνης
  • 4-5 κόκκους μαύρο πιπέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Καθαρίζουμε, πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά σε μεγάλα κομμάτια. Ρίχνουμε το νερό σε μια κατσαρόλα και το αφήνουμε να πάρει βράση σε δυνατή φωτιά. Ρίχνουμε στο νερό όλα μαζί τα υλικά. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε το ζωμό να σιγοβράσει για 35 με 40 λεπτά. Στραγγίζουμε το ζωμό και τον αφήνουμε να κρυώσει καλά. Στη συνέχεια, εάν δεν τον χρησιμοποιήσουμε αμέσως, τον βάζουμε στο ψυγείο για μερικές μέρες ή στην κατάψυξη.

Σημειώσεις συνταγής

Ένας νόστιμος και υγιεινός ζωμός που μπορείτε να συνδυάσετε με τα ζυμαρικά σας δίνοντας τους υπεροχή γεύση.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα