Σάλτσα ντομάτας κονκασέ
Υλικά
- για 1/2 κιλό σάλτσα :
- 1 κιλό ντομάτες ώριμες
- 75 ml ελαιόλαδο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 - 2 κρεμμύδια μέτρια
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 φλ. τσαγιού νερό
- αλάτι, πιπέρι
- ζάχαρη
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τις ντομάτες και τις ζεματίζουμε για μερικά λεπτά μέσα σε νερό που βράζει. Τις ξεφλουδίζουμε, αφαιρούμε τα σπόρια τους και τις κόβουμε σε κύβους. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε
- τα κρεμμύδια και το σκόρδο για μερικά λεπτά, μέχρι να
- μαραθούν ελαφρώς. Προσθέτουμε την ντομάτα σε κύβους και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε στην κατσαρόλα το νερό και όλα τα υπόλοιπα υλικά και αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράσει για 35-40 λεπτά, μέχρι να μείνει με το λάδι της.
Σημειώσεις συνταγής
Ιδανική για τα μαγειρευτά λαχανικά, για κρέατα
και πουλερικά αλλά και για ζυμαρικά και ρύζι.