Σάλτσα τόνου
Η σάλτσα τόνου συνδυάζεται εξαιρετικά με οποιουδήποτε είδους ζυμαρικά ή ρύζι.
Υλικά
- 3 κ. σούπας ελαιόλαδο
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 φλ. τσαγιού χυμό τομάτας
- 1 κουτί τόνος
- Αλάτι
- Πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ας ξεκινήσουμε την σάλτσα τόνου.
- Στραγγίζουμε τον τόνο από το λάδι ή το νερό.
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε μέσα το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί.
- Προσθέτουμε το σκόρδο και το χυμό τομάτας και αφήνουμε την σάλτσα να σιγοβράσει για 20 λεπτά.
- Ρίχνουμε τον τόνο, τον κόβουμε με πιρούνι, ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Αφήνουμε την σάλτσα τόνου να δέσει, σε χαμηλή φωτιά, για άλλα πέντε λεπτά.
- Γαρνίρουμε τα ζυμαρικά μας και σερβίρουμε.