Κέικ καρότου
Το διάσημο κέικ καρότου ή carrot cake αγγλιστί είναι μια συνταγή με ιδιαίτερη χάρη και γεύση.
Υλικά
- 4-5 αβγά
- 2 φλ. καρότο τριμμένο
- 2 ½ κούπες αλέυρι (που φουσκώνει)
- 2 φλ. ζάχαρη
- 1 φλ. λάδι (ή καλαμποκέλαιο)
- 1 φλ. καρύδια τριμμένα
- 1 φακελάκι baking powder
- ½ κ. γλυκού κανέλα
- ¼ κ. γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- 2 κ. σούπας σταφίδες
Εκτέλεση συνταγής
- Χτυπάμε με το μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά και στη συνέχεια προσθέτουμε το καρότο, το λάδι και το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ.
- Αφού ανακατευτεί καλά θα προσθέσουμε τα λοιπά υλικά, δηλαδή
- καρύδια, κανελογαρίφαλλο, σταφίδες.
- Βουτυρώνουμε το ταψάκι μας ή τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα για 1 ώρα στους 180 C.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να ρίξουμε από πάνω ζάχαρη άχνη ή γλάσο σοκολάτας ή γλάσο βανίλιας.
Προαιρετικά μπορείτε να προσθέσετε 2 κ.σ. χυμό πορτοκαλιού και αντί για κανέλλα/ γαρίφαλλο να βάλετε μοσχοκάρυδο.
Επίσης, πολύ ωραία ιδέα είναι να φτιάξετε το κέικ αυτό με τριμμένη και στραγγισμένη γλυκιά κολοκύθα (ναι, αυτή που στολίζουν οι 'Αγγλοι έξω από τα σπίτια τους το Helloween!)