Φαρφάλε με αγκινάρες
Ποιός είπε ότι η αγκινάρες γίνονται μόνο αλά πολίτα; Τώρα, δοκιμάστε συνταγή για φαρφάλε ζυμαρικά με αγκινάρες!
Υλικά
- 500 γρ. φαρφάλε
- 5 μεσ. αγκινάρες (μόνο τις καρδιές )
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα
- 6 κομ. μπέικον καπνιστό
- 1 σκελίδες σκόρδο
- 1⁄4 Φλ. χυμό λεμονιού
- 4 κτ.σ. ελαιόλαδο
- 1 κτ.γ. αλάτι
- 1 κτ.γ. πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεφλουδίζουμε και κόβουμε σε φέτες τα κρεμμυδάκια.
- Σε ένα τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και τα σοτάρουμε σε χαμηλή φωτιά.
- Προσθέτουμε τις αγκινάρες, κατόπιν το ψιλοκομμένο σκόρδο, αλατοπίπερο και ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Βράζουμε το μείγμα για 5 λεπτά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά συμπληρώνουμε με το μπέικον αφού πρώτα το έχουμε κόψει σε μικρά κομματάκια και το αφήνουμε να βράσει ακόμη 20 λεπτά.
- Εν τω μεταξύ βράζουμε τα ζυμαρικά για 11 λεπτά σε άφθονο αλατισμένο νερό, σουρώνουμε και τα ανακατεύουμε στην έτοιμη σάλτσα της αγκινάρας αμέσως προσθέτοντας το υπόλοιπο λάδι.
- Σερβίρουμε αμέσως.
- Καλή μας όρεξη!
Σημειώσεις συνταγής
Ένα εντυπωσιακό και ελαφρύ πιάτο σε ελάχιστο χρόνο για να ξεφεύγουμε και λίγο από τα καθιερωμένα!