Μπατζίνα Θεσσαλίας
Υλικά
- 1 κολοκύθι τριμμένο
- 4 αυγά
- 200 γραμ. μαργαρίνη
- 2 ποτήρια φρέσκο γάλα
- 3 φλ. φέτα τριμμένη
- αλάτι,πιπέρι
- αλεύρι
- λάδι (για το άλειμμα του ταψιού)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μπολ βάζουμε το βούτυρο το οποίο το έχουμε αφήσει εκτός ψυγείου να μαλακώσει, τα αυγά, το τριμμένο κολοκυθάκι, το γάλα και λίγο αλατοπίπερο.
- Ανακατεύουμε καλά και ρίχνουμε το αλεύρι σιγά-σιγά έτσι ώστε να γίνει στην υφή σαν το κουρκούτι, δηλαδή ούτε πολύ ρευστό αλλά ούτε και ζυμάρι.
- Λαδώνουμε το ταψί μας και ρίχνουμε το μίγμα μας.
- Ρίχνουμε κάποιες σταγόνες λάδι από πάνω και τριμμένη φέτα.
- Τέλος, ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, μέχρι να ροδοκοκκινίσει.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορείτε εναλλακτικά να βάλετε γέμιση γλυκιάς κολοκύθας!