Χοχλιοί στιφάδο

Χοχλιοί στιφάδο - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Μεζέδες
  • Σερβίρει 4
  • Average: 4.8 (5 votes)

Υλικά

  • 1/2 κιλό σαλιγκάρια
  • 4 μεγάλα ξερά κρεμμύδια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κουτάκι κονκασέ
  • 1 μικρό ματσάκι μαϊντανό
  • 2 φύλλα δάφνης
  • ελαιόλαδο, ξύδι
  • 1/2 ποτηράκι νερού, νερό
  • αλάτι, πιπέρι
  • μπούκοβο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Κόβουμε τα κρεμμύδια σε φέτες, όπως και το σκόρδο.
  2. Σε κατσαρόλα, βάζουμε το ελαιόλαδο να κάψει και σωτάρουμε τα κρεμμύδια ελαφρά.
  3. Μόλις γίνουν διάφανα, προσθέτουμε τα σαλιγκάρια και τα γυρνάμε 2-3 φορές.
  4. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το ξύδι, το σκόρδο, τη ντομάτα, τον μαϊντανό ψιλοκομμένο, τα φύλλα δάφνης, το αλάτι και το πιπέρι.
  5. Το αφήνουμε να βράσει καλά τόσο, ώστε να δέσει η σάλτσα του, 45 λεπτά περίπου.
  6. Μπορούμε να το συνοδέψουμε και με ρύζι μπασμάτι.

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα