Σαλάτα Αμβροσία απο Βαρβαρα Ταβλαριδου
Γευστική σαλάτα Αμβροσία!
Υλικά
- 200 γρ ρόκα
- 100 γρ λάχανο
- 100 γρ μαρούλι
- 100 γρ λόλα
- 50 γρ σέλερι
- 1 μήλο κόκκινο
- 3 φέτες ανανά
- 50 γρ κρουτον
- 50 γρ καρύδια ψίχα
- 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 κουταλιές της σούπας μπαλσάμικο ξύδι
- 1 κουταλιά της σούπας μέλι
- 1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα
- 2 κουταλιές της σούπας παρμεζάνα
- αλάτι
- προαιρετικά κρέμα μπαλσάμικου με άρωμα βατόμουρου.
Εκτέλεση συνταγής
- Ξεπλένουμε σε άφθονο νερό τα λαχανικά και τα ψιλοκόβουμε.
- Το ίδιο κάνουμε με το μήλο και τον ανανά.
- Σε ένα μπλεντεράκι χτυπάμε το λάδι, ξύδι, μέλι, μουστάρδα, αλάτι ώσπου να γίνουν ένα ομοιογενές μείγμα.
- Στη συνέχεια αφού τα ανακατέψουμε όλα τα υλικά ρόκα, λόλα, λάχανο, μαρούλι, σέλερι, μήλο, ανανά, καρύδια, κρουτόν και παρμεζάνα μαζί με το μείγμα λαδόξιδου σε ένα μπολ, τα στιβάζουμε σε ένα τσέρκι και τα αφήνουμε εκεί για να πάρουν σχήμα.
- Ξεφορμάρουμε και στολίζουμε με κρέμα μπαλσαμικο με άρωμα βατόμουρου.
Σημειώσεις συνταγής
Είναι μια σαλάτα που τη δημιουργώ για να εντυπωσιάσω τους καλεσμένους μου.
Θεωρώ πως είναι μια αναδιάπλαση της παραδοσιακής πλέον σαλάτας ροκά-παρμεζάνα-μπαλσάμικο.
Τα Χριστούγεννα τη στολίζω με ρόδια και το Πάσχα με ραπανάκια και την πασπαλίζω με μπόλικο άνηθο..