χαλβάς σιμιγδαλένιος με πορτοκάλι
Υλικά
- 1/2 κιλό σιμιγδάλι
- 1 φλ. καλαμποκέλαιο
- 1/4 φλ. αμύγδαλα
- 1/4 φλ. καρυδιά
- 1 πορτοκάλι (Ξύσμα)
- 1 κοφτό κ. γλυκού κανέλα
Εκτέλεση συνταγής
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι ως εξής :
- Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά τον χυμό πορτοκαλιού,την κανέλα, την ζάχαρη και το νερό για 6 λεπτά.
- Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι ( να μην κάψει) και ρίχνουμε το σιμιγδάλι ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρει ένα ελαφρώς καστανό χρώμα.
- Στην συνέχεια προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού, τα αμύγδαλα και τα καρύδια και τον βγάζουμε από την φωτιά.
- Ρίχνουμε το σιρόπι ανακατεύοντας σταθερά και το επαναφέρουμε στο ζεστό, αλλά σβησμένο μάτι , μέχρι να πήξει.
- Τον αδειάζουμε στην φόρμα μας και μόλις στερεοποιηθεί τελείως τον αναποδογυρίζουμε και σερβίρουμε.
Σημειώσεις συνταγής
Μπορούμε να συνδυάσουμε πολύ ωραία και πρωτότυπα με φοντύ σοκολάτας!