Λαζάνια με προσούτο, βασιλικό και σάλτσα ντομάτας
Υλικά
- 5 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 450 γραμμάρια τυρί cottage
- ½ κούπα τυρί κρέμα με χαμηλά λιπαρά
- ¼ της κούπας κίτρινο τυρί με χαμηλά λιπαρά, τριμμένο
- 2 ½ κουταλάκια του γλυκού βασιλικός αποξηραμένος
- ½ κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι τριμμένο
- 1 μεγάλο αυγό
- 750 γραμμάρια σάλτσα ντομάτας με βασιλικό
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 12 λαζάνια (φύλλα)
- 1 κούπα ψιλοκομμένο προσούτο
- 1 κούπα τυρί mozzarella από αποβουτυρωμένο γάλα, τριμμένο
Εκτέλεση συνταγής
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
- Βάζουμε στο μπλέντερ το σκόρδο, το τυρί cottage και αλέθουμε μέχρι να γίνουν μία απαλή κρέμα.
- Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τυρί, το βασιλικό, το πιπέρι, το αυγό και αλέθουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο ένα αντικολλητικό σκεύος και ρίχνουμε ½ φλιτζάνι από τη σάλτσα ντομάτας.
- Απλώνουμε 3 φύλλα λαζανιών, συνεχίζουμε με 1 κούπα από το μείγμα τυριών, 1/3 της κούπας προσούτο και ¾ της κούπας σάλτσα ντομάτας.
- Επαναλαμβάνουμε τις στρώσεις άλλες 2 φορές, τελειώνοντας με μία στρώση λαζάνια.
- Περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και πασπαλίζουμε με 2 κουταλιές της σούπας κίτρινο τριμμένο τυρί και τη μοτσαρέλα.
- Καλύπτουμε το σκεύος και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 45 λεπτά.
- Ξεσκεπάζουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.
- Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
Η συνταγή Λαζάνια με προσούτο, βασιλικό και σάλτσα ντομάτας μαγειρεύτηκε απο : Nancy στις 2011-03-17 09:01