Καραβίδες λαδολέμονο
Καλοκαίρι, ώρα για θαλασσινά! Είμαστε έτοιμοι για παραλία, ουζάκι ή μπύρα και αγαπημένους ψαρομεζέδες. Τώρα μπορείτε να ετοιμάσετε μόνοι σας πεντανόστιμες καραβίδες λαδολέμονο!
Υλικά
- 1 κιλό καραβίδες
- 1 μέτριο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
- Χυμός από μισό λεμόνι
- 1/2 ματσάκι σέλινο
- Αλάτι
- Λαδολέμονο
Εκτέλεση συνταγής
- Πλένουμε τις καραβίδες καλά.
- Βάζουμε σε μια κατσαρόλα λίγο σέλινο, το κρεμμύδι και τον
- χυμό λεμονιού.
- Προσθέτουμε νερό και αλάτι και τα βράζουμε για 10 λεπτά.
- Ρίχνουμε τις καραβίδες και συνεχίζουμε το βράσιμο σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά περίπου.
- Στραγγίζουμε τις καραβίδες και τις σερβίρουμε με λαδολέμονο και λίγα φυλλαράκια μαϊντανό για γαρνίρισμα.
- Καλή όρεξη!