Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ
Πιπερόπιτα με μπεσαμέλ, εναλακτική πρόταση για νοστίμη πίτα πιπεριάς!
Υλικά
- 2 κόκκινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 2 πράσινες πιπεριές ψιλοκομμένες
- 1 κίτρινη ή πορτοκαλί πιπεριά ψιλοκομμένη
- 2 καρότα τριμμένα στο χοντρό μέρος του τρίφτη
- 2 μεγάλα κρεμμύδια ξερά ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι λουκάνικα γαλοπούλας ψιλοκομμένα
- 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
- ½ φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
- Λίγη μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών για να αλείψετε το ταψί
- 2-3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- 2 φύλλα σφολιάτας
- Για την μπεσαμέλ
- 3 κουταλιές της σούπας μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών
- 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 φλιτζάνια γάλα χαμηλό σε λιπαρά
- 2 αυγά
- Αλάτι, πιπέρι, μοσχοκάρυδο
Εκτέλεση συνταγής
- Φτιάχνετε πρώτα την μπεσαμέλ:
- Βάζετε σε μια κατσαρόλα τη μαργαρίνη να λιώσει και στη συνέχεια ρίχνετε το αλεύρι.
- Ανακατεύετε συνεχώς για περίπου 3 λεπτά μέχρι το αλεύρι να πάρει ένα χρυσαφί χρώμα.
- Ρίχνετε σιγά-σιγά το γάλα ανακατεύοντας ζωηρά για να μην σας σβολιάσει.
- Συνεχίζετε μέχρι το μίγμα να πήξει (αν πήξει πολύ ρίξτε ακόμα λίγο γάλα).
- Βγάλτε από τη φωτιά και αφήστε το μείγμα σας να κρυώσει.
- Μετά από περίπου 10 λεπτά ρίξτε και τα αυγά, ανακατεύοντας και πάλι ζωηρά (αν το μείγμα είναι ακόμα ζεστό μπορεί να ψηθούν τα αυγά). Ρίξτε αλάτι (όχι πολύ γιατί θα προστεθούν τυριά), πιπέρι και μοσχοκάρυδο. Σε περίπτωση που η μπεσαμέλ σας σβολιάσει περάστε τη από λεπτή σήτα ή, αν έχετε, χρησιμοποιήστε το ειδικό μιξεράκι που μπαίνει απευθείας στην κατσαρόλα.
- Σε μια άλλη κατσαρόλα ρίξτε το ελαιόλαδο και σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια.
- Μετά από περίπου 3-4 λεπτά ρίχνετε και τις πιπεριές και αφήνετε να σοταριστούν μαζί με τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν (περίπου 10 λεπτά).
- Μόλις μαλακώσουν οι πιπεριές ρίχνετε το μείγμα με τα κρεμμύδια και τις πιπεριές μέσα στη μπεσαμέλ κι επίσης προσθέτετε στο μείγμα το τριμμένο τυρί, την φέτα, το καρότο και τα λουκανικάκια γαλοπούλας. Ανακατεύετε καλά και το μείγμα σας είναι έτοιμο.
- Αλείφετε ένα ταψί με λίγη μαργαρίνη χαμηλών λιπαρών και στρώνετε το 1ο φύλλο σφολιάτας. Κάντε με το πιρούνι σας μερικές τρύπες και βάζετε για περίπου 10 λεπτά το ταψί στο φούρνο που έχετε προθερμάνει στους 180 βαθμούς.
- Μόλις δείτε το φύλλο σφολιάτας να παίρνει χρώμα βγάζετε το ταψί από το φούρνο, αδειάζεται το μείγμα που έχετε ετοιμάσει κι απλώνετε από πάνω το δεύτερο φύλλο σφολιάτας.
- Κάντε και πάλι με ένα πιρούνι μερικές τρύπες στο φύλλο και βάλτε το ταψί στο φούρνο μέχρι να δείτε να ροδίζει το φύλλο της σφολιάτας (περίπου 25 λεπτά στους 180 βαθμούς).