Σπαράγγια με βούτυρο

Σπαράγγια με βούτυρο

Η πιο απλή, αλλα γευστική συνταγή για τον χρυσό της άνοιξης, τα σπάράγγια!

  • Κατηγορία: Σαρακοστή
  • Σερβίρει 2
  • Average: 5 (13 votes)

Υλικά

  • 1 ματσάκι σπαράγγια κομμένα
  • αλάτι και πιπέρι
  • 2 κ. σούπας βούτυρο
  • 1 κ. σούπας soy sauce
  • 1 κ. γλυκού ξύδι μπαλσάμικο

Εκτέλεση συνταγής

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 C για 5-10 λεπτά και τοποθετούμε τα αλατοπιπερωμένα σπαράγγια σε κόλλα ψησίματος ώσπου να μαλακώσουν αισθητά για 12 περίπου λεπτά.
  2. Εντωμεταξύ σε ένα τηγανάκι λιώνουμε το βούτυρο (καλύτερα φρέσκο), προσθέτουμε τη soy sauce και το μπαλσάμικο και ανακατεύουμε τη σάλτσα μας.
  3. Περιχύνουμε τα σπαράγγια με τη σάλτσα και είναι έτοιμα για σερβίρισμα.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρεται ως ορεκτικό με τη συνοδεία κόκκινου κρασιού ή ακόμα και ως συνοδευτικό σε ένα κυρίως πιάτο όπως ψητό κρέας.


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα