Υλικά
- 1 1/4 κιλού ψάρι (1 μεγάλο ή 2-3 μικρότερα)
- 1 φλιτζάνι λάδι
- 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
- 3/4 κιλού ντομάτες ώριμες
- 1/2 φλιτζάνι φρυγανιά κοπανισμένη
- 2-3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένος μαϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Διαλέγουμε μεγάλο ψάρι, λαβράκι ή συναγρίδα ή τσιπούρα ή οτιδήποτε άλλο μεγάλο ψάρι και αφού το καθαρίσουμε και το πλύνουμε καλά, το αλατοπιπερώνουμε και το αφήνουμε να στραγγίξει.
- Αλείφουμε με λάδι ανάλογο ταψάκι και τοποθετούμε μέσα το ψάρι.
- Σ'ένα μπώλ, βάζουμε τις τριμμένες ντομάτες, το λάδι, το κρασί, το σκόρδο και το μαϊντανό και ανακατεύουμε καλά.
- Με ένα κουτάλι ρίχνουμε λίγη σάλτσα επάνω στο ψάρι και κατόπιν πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Ρίχνουμε την υπόλοιπη σάλτσα στο ταψί και το βάζουμε στο φούρνο να σιγοψηθεί.
- Όταν ροδίσει το ψάρι από τη πάνω πλευρά γυρίζουμε το ψάρι, το περιχύνουμε με σάλτσα και πασπαλίζουμε με φρυγανιά.
- Το βρέχουμε πότε-πότε με σάλτσα μέχρις ότου ψηθεί τελείως.
Η συνταγή Ψάρι φούρνου σπετσιώτικο μαγειρεύτηκε απο : stelios στις 2011-05-26 10:00