Μπασμάτι και άγριο ρύζι με φρέσκο κρεμμυδάκι
Νόστιμο ορεκτικό ή συνοδευτικό το άγριο ρύζι, συνδυασμένο με basmati και φρέσκο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι αποτελεί μια ευχάριστη παραλλαγή.
Υλικά
- 300 γρ. ρύζι μπασμάτι
- 50 γρ. άγριο ρύζι(μαύρο)
- 5 φρέσκα κρεμμυδάκια σε ροδέλες
- 4 φρέσκιες ντομάτες, ξεφλουδισμένες και κομμένες σε κύβους
- 70 γρ.φρέσκο βούτυρο
- 200 γρ.λευκό τυρί
- μαίντανο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Βράζετε τα δύο ρύζια ξεχωριστά, σε αλατισμένο νερό.
- Το μπασμάτι για 15 λεπτά περίπου, το άγριο ρύζι λίγο περισσότερο.
- Τα στραγγίζετε ξεχωριστά.
- Σ' ένα μεγάλο τηγάνι βάζετε το φρέσκο βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτετε το φρέσκο κρεμμυδάκι για 5 λεπτά περίπου.
- Μόλις μαλακώσει βάζετε το μπασμάτι, το άγριο ρύζι, τη φρέσκια ντομάτα, το αλάτι και το πιπέρι.
- Τα ανακατεύετε όλα μαζί για λίγο και ρίχνετε το λευκό τυρί που είναι κομμένο σε κύβους και σερβίρετε αμέσως.