Λαγός κρασάτος με κάστανα

Λαγός κρασάτος με κάστανα - www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κρέας
  • Σερβίρει 5
  • Average: 2.9 (9 votes)

Υλικά

  • 2 κιλά λαγός
  • 1/2 κιλό καθαρισμένα κάστανα
  • 1/2 κιλό κρεμμυδάκια
  • 1/4 φλ. βούτυρο
  • 1/4 φλ. λάδι
  • 1/4 φλ. αλεύρι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Για την μαρινάτα :
  • 1 λ. κρασί λευκό ξηρό
  • 3 φύλλα δάφνη
  • 2 ξυλαράκι κανέλα
  • 8 καρφάκια γαρίφαλο
  • 12 κόκκους μπαχάρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Πλένουμε καλά το λαγό και τον ξεπλένουμε τον με ξύδι. Κόψτε τον σε μερίδες. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για τη μαρινάτα και βάζουμε τα κομμάτια του λαγού μέσα και στο ψυγείο για 24 ώρες.
  2. Βάζουμε τα κάστανα από την προηγούμενη σε νερό και τα αφήνουμε και αυτά για 24 ώρες.
  3. Για να καθαρίσουμε ευκολότερα τα κρεμμυδάκια, τα βουτάμε σε νερό που βράζει και τα αφήνουμε 20'.
  4. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα.
  5. Σοτάρουμε σ' αυτό λίγα, λίγα τα κρεμμυδάκια και τα κάστανα.
  6. Στραγγίζουμε τα κομμάτια του λαγού από την μαρινάτα και τα αλευρώνουμε.
  7. Τα σοτάρουμε και αυτά μέχρι να ροδίσουν.
  8. Σουρώνουμε την μαρινάτα και ρίχνουμε το ζουμί στην κατσαρόλα με τα κομμάτια
  9. του λαγού.
  10. Βάζουμε αλάτι, πιπέρι, 2 νέα φύλλα δάφνης, 6-8 κόκκους μπαχάρι και
  11. πιπέρι.
  12. Βράζουμε το λαγό για 20 λεπτά.
  13. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, 2-3 σκελίδες σκόρδο και συνεχίζουμε το βράσιμο, ώσπου να μαλακώσουν τα κρεμμυδάκια και να
  14. δέσει η σάλτσα.
  15. Ρίχνουμε τα κάστανα και βράζουμε άλλα 10 λεπτά.
  16. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό συνοδεύοντας με κρασάκι.
  17. Καλή όρεξη!

Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα