Λαγάνα - Καθαρά Δευτέρα
Αυτή η συνταγή για λαγάνα είναι εύκολη και γρήγορη και έχει μια ωραία, απλή γεύση ώστε να συνοδεύσει τα εδέσματα της Καθαράς Δευτέρας!
- Κατηγορία: Καθαρά Δευτερα
- Σερβίρει 10
- Εύκολο
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι σκληρό
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά (6-7γρ)
- 1 κ.γ. ζάχαρη
- 1 κ.γ. αλάτι
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 300 ml χλιαρό νερό
- 2 κ.σ. ρίγανη (προαιρετικά)
- 3 κ.σ. σουσάμι (προαιρετικά)
Εκτέλεση συνταγής
- Σε ένα μεγάλο μπολ, ανακατεύετε το αλεύρι, τη ξηρή μαγιά, τη ζάχαρη και το αλάτι μαζί.
- Προσθέστε το ελαιόλαδο και το χλιαρό νερό στο μπολ και ανακατέψτε καλά, μέχρι να σχηματιστεί ένα ομοιογενές ζυμάρι.
- Μεταφέρετε το ζυμάρι σε ένα ελαφρώς αλευρωμένο πάγκο και ζυμώστε το για 5-10 λεπτά, μέχρι να γίνει απαλό και ελαστικό.
- Σκεπάστε το μπολ με μια πετσέτα και αφήστε τη ζύμη να ξεκουραστεί σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα, μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της.
- Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C και σκεπάστε ένα ταψί με λαδόκολλα.
- Απλώστε τη ζύμη σε μια επιφάνεια εργασίας που έχει πασπαλιστεί με αλεύρι και διαμορφώστε τη σε σχήμα λαγάνας.
- Ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα για 25-30 λεπτά και όταν αρχίσει να παίρνει χρυσό χρώμα η κόρα πασπαλίζουμε και το σουσάμι!
Σημειώσεις συνταγής
Καλή σαρακοστή!