Κοτόπουλο ριγανάτο κοκκινιστό
Υλικά
- 1 ολόκληρο κοτόπουλο
- 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
- 1/4 φλιτζανιού φυστικέλαιο ή λάδι καρύδας
- 2 φλυτζάνια ροδέλες κρεμμύδι
- 1/2 φλιτζάνι πράσινη ψιλοκομμένη πιπερίτσα
- 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
- 1 πακέτο φρέσκα κομμένα μανιτάρια
- 1 κουτί τοματάκια (ή χυμός τομάτας)
- 1 κουταλιά αλάτι
- 1/4 κ.σ. ρίγανη
- 1/4 φλιτζάνι τσέρι
Εκτέλεση συνταγής
- Στεγνώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σε ένα μπολ αλευρώστε καλά όλες τις μεριές τους.
- Ζεστάνετε το λάδι και σε μέτρια φωτιά ροδίστε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές για 15 λεπτά.
- Αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο.
- Στη συνέχεια σοτάρετε τα κρεμμύδια, την πιπερίτσα και το σκόρδο ώσπου το κρεμμύδι να γίνει μαλακό για 5 λεπτά.
- Προσθέστε και ανακατέψτε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Προσθέστε τα τοματάκια ή το χυμό, το αλάτι, τη ρίγανη και το τσέρι. Τέλος, ανακατέψτε μέσα και τα κομμάτια κοτόπουλο και αφήστε μέχρι να ψηθεί αλλά να παραμείνει ζουμερό για 30 με 40 λεπτά.
Σημειώσεις συνταγής
Σερβίρεται με πουρέ ή ρύζι άγριο (τύπου μπασμάτι)