Κοτόπουλο ριγανάτο κοκκινιστό

www.sidages.gr

  • Κατηγορία: Κοτόπουλο
  • Σερβίρει 6
  • Average: 3.7 (3 votes)

Υλικά

  • 1 ολόκληρο κοτόπουλο
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι γενικής χρήσης
  • 1/4 φλιτζανιού φυστικέλαιο ή λάδι καρύδας
  • 2 φλυτζάνια ροδέλες κρεμμύδι
  • 1/2 φλιτζάνι πράσινη ψιλοκομμένη πιπερίτσα
  • 2 σκελίδες σκόρδο τριμμένο
  • 1 πακέτο φρέσκα κομμένα μανιτάρια
  • 1 κουτί τοματάκια (ή χυμός τομάτας)
  • 1 κουταλιά αλάτι
  • 1/4 κ.σ. ρίγανη
  • 1/4 φλιτζάνι τσέρι

Εκτέλεση συνταγής

  1. Στεγνώστε τα κομμάτια του κοτόπουλου και σε ένα μπολ αλευρώστε καλά όλες τις μεριές τους.
  2. Ζεστάνετε το λάδι και σε μέτρια φωτιά ροδίστε το κοτόπουλο από όλες τις μεριές για 15 λεπτά.
  3. Αφαιρέστε τα σε ένα πιάτο.
  4. Στη συνέχεια σοτάρετε τα κρεμμύδια, την πιπερίτσα και το σκόρδο ώσπου το κρεμμύδι να γίνει μαλακό για 5 λεπτά.
  5. Προσθέστε και ανακατέψτε τα μανιτάρια μέχρι να μαλακώσουν και αυτά. Προσθέστε τα τοματάκια ή το χυμό, το αλάτι, τη ρίγανη και το τσέρι. Τέλος, ανακατέψτε μέσα και τα κομμάτια κοτόπουλο και αφήστε μέχρι να ψηθεί αλλά να παραμείνει ζουμερό για 30 με 40 λεπτά.

Σημειώσεις συνταγής

Σερβίρεται με πουρέ ή ρύζι άγριο (τύπου μπασμάτι)


Σχετικές συνταγές

Σχετικά άρθρα